
Ingredienser 4-5 portioner:
*600 g högrev i små bitar
*140 g bacon, finskuren
*1 msk rapsolja
*2 gula lökar, finhackade
*3 vitlöksklyftor, finhackade
*1 paprika, finhackad
*1 burk konserverade tomater
*2 flaskor mörkt öl
*2-3 msk färsk chilipeppar
*1 tsk spiskummin
*1 msk oregano
*salt
*600 g högrev i små bitar
*140 g bacon, finskuren
*1 msk rapsolja
*2 gula lökar, finhackade
*3 vitlöksklyftor, finhackade
*1 paprika, finhackad
*1 burk konserverade tomater
*2 flaskor mörkt öl
*2-3 msk färsk chilipeppar
*1 tsk spiskummin
*1 msk oregano
*salt
Så här gör du:
Bryn kött och bacon i lite olja. Tillsätt löksorterna och paprika och fräs på låg värme. Häll i tomater och öl. Låt koka upp och skumma av väl. Tillsätt chilipeppar, spiskummin och oregano och låt koka under lock i 2-3 timmar tills köttet nästan faller sönder. Smaka av med salt. Servera med finhackad rödlök, inlagd jalapeno, gräddfil, riven ost och tortilla chips.
Receptet kommer från Ica Kuriren
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar