lördag 6 september 2008

Snart dax för höstens första chilli


Ingredienser 4-5 portioner:
*600 g
högrev i små bitar
*140 g
bacon, finskuren
*1 msk
rapsolja
*2 gula
lökar, finhackade
*3
vitlöksklyftor, finhackade
*1
paprika, finhackad
*1 burk
konserverade tomater
*2 flaskor mörkt öl
*2-3 msk färsk
chilipeppar
*1 tsk
spiskummin
*1 msk
oregano
*salt


Tillbehör
*rödlök
*inlagd
jalapeno
*gräddfil
*ost
*tortilla
chips


Så här gör du:
Bryn kött och bacon i lite olja. Tillsätt löksorterna och paprika och fräs på låg värme. Häll i tomater och öl. Låt koka upp och skumma av väl. Tillsätt chilipeppar, spiskummin och oregano och låt koka under lock i 2-3 timmar tills köttet nästan faller sönder. Smaka av med salt. Servera med finhackad rödlök, inlagd jalapeno, gräddfil, riven ost och tortilla chips.
Receptet kommer från Ica Kuriren

Inga kommentarer: